perjantai 17. helmikuuta 2012

Kuvia - surukimpuista


Kimput

Kurssin ensimmäinen kimmpu työ oli tulppaani kimppu. Olin kerran aikasemmin tehnyt tulppaaneista kimpun ja silloin se meni totaalisesti pieleen. Nyt kuitenkin alkuopastuksen jälkeen aloin ottamaan uuttayritystä tulppaani kimppuun.Nyt helpotti todellakin se että sai käyttää paljon enemmän vihreitä mukana kimpussa. Spiraali muodostui paljon helpommin mielestäni kuin aikaisemmassa... Kimput tulivat myyntiin,joten töiden tekemisessä oli sinänsä painetta, että ei sinne nyt ihan mitä tahansa voinut soveltaa. Ja tekniikat olivat mielestäni ok. Ensimmäisessä muistaakseni jouduin uusimaan sidoksen kun se oli liian tiukka. Että heikot tulppaanin varret eivät ihan kuristuisi... ^^ Nythän sitten olemme väsäilleet jos jonkin näköistä kimppua meidän myymälään. On tullut sen verran tehtyä että kaikista en muista minkälaisia töitä ne olivat.Ostin tosin yhden itsetekemän tulppaanikimpun ja se oli meillä kotona maljakossa yli viikon! Ja vieläpä hyvännäköisinä! Joten kai joku on mennyt nappiin..? :D

Surukimppu, surusidonnan uusi tuttavuus!

Surukimpun tekeminen oli kurssille tullessa uutta. Surukimppu tehdään spiraalitekniikalla omin varsin toisin kuin surulaitteessa. Surukimpun voi sitoa pöydänpäällä tukea ottaen tai ilmassa. Ensimmäinen surukimppu onnistui ensimmäiseksi surukimpuksi mielestäni aika hyvin. Ehkä se oli hieman pyöreä eikä hirveästi pisaran mallinen, jota me silloin harjoiteltiin.Se oli ehkä liian ahdas , eli siinä ei ollut ilmaa tarpeeksi kukkien välillä. Toinen onnistui jo vähän paremmin tosin siinä kukitus loppui "peräpäähän" jolloin kantajalla ei ollut katselukukkaa... Toisessa kimpussa olikin valkoista liljaa jota en ollut käyttänyt ikinä missään tekemässäni työssä, joen materiaali oli uutta. Lilja kyllä osoittautua loistavaksi surukimpussa, koska sillä saadaan työhön ilmavuutta sekä sillä voi kasvattaa koko kimppuun. Kolmanteen surukimppuun olin tosi tyytyväinen. Siinä värit olivat todella hienot, vaaleanpunaisen ja punaisen eri sävyjä eli nehän ovat lähisävyjä keskenään. Tekniikka oli hyvä ja onnistuin työssä saamaan sidoksen pitäväksi ja näin ollen koko työstä tuli tukeva. Erityisesti muut sanoivat,että kimppu on kevyt ja istuu käteen todella hyvin! Pidin itsekkin työstä ja tuli ehkä sellainen olo, että surukimppu on itselle mieluisampi tehdä kun taas surulaite.
Olen päässyt kurssin aikana tekemään muutamia asetelmia. Pääosin pöytäasetelmia. Olen oppinut aika paljon lisää sommitellusta ja väreistä myöskin ennen kurssia tehtyihin töihin verrattuna. Olen myös oppinut käyttämään erikoisempia materiaaleja ja valinnut erikoisempia kukkia töihini. Mielestän setelmissa voisin kiinnittää ehkä vielä enenmmän huomiota työn siisteyteen ja tekniikoiden pitävyyteen ja myös siihen että kukat olisivat paremmin sienessä kiinni. Sienen veistäminen oikeean muotoon on kyllä parantunut! olen huomannut semmoisen jutun tässä kyllä. Ennen veistin isoja lohkareita ja saattoi tulla lommoinen sieni! Nykyään mielestäni se sujuu paljon paremmin ja siistimmin!

Asetelmia:

Kukkasidontakurssille oma blogi!

Heipä vaan kaikille! Perustin nyt sitten uuden blogin ,jonka ajattelin pyhittää vain kukkasidonnalle ja erityisesti valinnaiskurssin sidontatöiden esitelyyn ja analysoimiseen, toisinsanoen tämä toimii tämän kurssin portfoliona. Kaikki muut aikasemmat tekeleet löydät portfoliosta: http://www.elssunpuutarhahommia.blogspot.com/ . Se painottuukin enemmän puutarhapuolen asioihin, joten ajattelin että kukkasidonnalle olisi hyvä tehdä oma, niin jako olisi selkeämpi.
Päädyin siis tähän kurssiin monien mutkien kautta, ensin piti mennä ryhmäkasvien tuottamiseen ,mutta loppuviimeksi löysinkin itseni kukkasidontakurssilta ,joka alkoi 30.päivä tammikuuta. Siitä lähtiemme olemme harjoittelleet monenmoista ja paljon on opittu, kurssia on kerennyt olemaan jo kolmisen viikkoa. Täällä nyt sitten voisin kertoa töistä tarkemmin. :)